dimecres, 3 de juny del 2009

Introducció

Ana Estupiña Sánchez va nàixer a València, és llicenciada en filosofia i ciéncies de la educació, en aquests moments exerceix com a professora de filosofia en un institut de València. Ha col·laborat a la editorial Diágolo, com per exemple al llibre “lectures per a estrenar-se en ètica”.
Som dignes de ser lliures?,d'Ana Estupiña forma part del llibre lectures per a estrenar-se en ètica. Conté diferents parts, consta de set capítols escrits per diferents autors, en el qual podem trobar “¡Moltes Felicitats! de Carlos Roser i “Som dignes de ser lliures?” d'Ana Estupiña Sánchez, entre d’altres.Aquestos relats estàn escrits tots a mode de narració, per tal d'aproximar-se el lector, ja que està escrit per a persones joves que encara han llegit poc textos filosòfics, mostren la forma de pensar i les teories de diferents filòsofs i la forma de pensar sobre un tema concret del autor/a, fent reflexionar.
Aquest text d'Ana Estupiña és una narració, que consta de vint-i-dos pàgines, en la que es desenvolupa una reflexió filosófica sobre la llibertat. Tracta d'una jove que diu no tenir problemes amb l'hora d'arribar a casa, fins que un dia els pares la castiguen i l'amenacen en llevar-li les llibetats que té. A partir d’aquest moment comença a fer una reflexió filosófica de qué és realment la llibertat. Som lliures en realitat? Sols els animals salvatges són lliures? Qué és la llibertat? En qué es basem per a dir que som lliures?. La protagonista de aquesta narració ens ajuda a conéixer la resposta a aquestes preguntes mitjançant les seues experiències viscudes i amb l'ajuda d'un nou amic, Andrés, que estudia filosofia.

3 comentaris:

  1. Cal cuidar la correcció de les dades i de la redacció. Puntua! El diágolo no és res.

    ResponElimina
  2. No hi ha canvis. La redacció els necessita. sobre tot.

    ResponElimina